Petra Nova Villas
Δραστηριότητες

Δραστηριότητες στο Μόχλο

Ερχόμενοι στο μαγευτικό Μόχλο, μπορείτε ν΄απολαύσετε την κρητική κουζίνα σε όλο της το φάσμα που αφήνει ικανοποιημένους ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Ολες οι ταβέρνες του Μόχλου σας εγγυώνται φρέσκο ψάρι και εύγεστα τοπικά σπιτικά πιάτα με βάση το παρθένο ελαιόλαδο. Για τη βραδινή και όχι μόνο διασκέδασή σας μπορείτε να επιλέξετε τα café bar ‘’Pool Bar - Blue Sea’’ και ‘’Grand bleu’’ για τον καφέ και το ποτό σας! Στο μινι μαρκετ του χωριού θα βρείτε ό,τι απαραίτητο χρειαστείτε. Επίσης, κάθε εποχή σ΄αυτό το γεμάτο ενέργεια χωριό είναι ιδιαίτερη καθώς προσφέρει πρωτόγνωρες και ξεχωριστές εμπειρίες!

 • Περίοδος Αυγούστου-Σεπτεμβρίου:
  Ώριμα πλέον τα σταφύλια είναι έτοιμα να τρυγηθούν και να τα απολαύσει ο επισκέπτης! Να παρακολουθήσει και να συμμετέχει στο παραδοσιακό πάτημα των σταφυλιών, πρώτο επίπεδο της επεξεργασίας ώστε να καταλήξει κρασί στα ποτήρια μας, ξύδι στις σαλάτες μας και φυσικά υπέροχο γλυκό του κουταλιού!
 • Περίοδος Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου
  Ισως η καλύτερη περίοδος για να απολαύσει κάποιος τα κρητικά γλέντια με αφορμή τη γιορτή της ρακής. Τα ρακοκάζανα! Το παραδοσιακό αυτό περίφημο κρητικό ποτό που με πολύ κόπο αλλά και κέφι παράγεται! Οι ατελείωτοι κρητικοί μεζέδες, οι παλιές ιστορίες των πιο μεγάλων αλλά και το ταμπεραμέντο των νεότερων αποτελούν εκρηκτικό συνδυασμό για γλέντια χωρίς τελειωμό!
 • Περίοδος Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου:
  Ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει από κοντά αλλά και να συμμετέχει στη συγκομιδή, επεξεργασία και παραγωγή του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου της επαρχίας Σητείας, φημισμένο για την ποιότητα και τις εξαιρετικά ευεργετικές του ιδιότητες για την υγεία σε ολόκληρο τον κόσμο.
 • Οι γιορτή του Πάσχα στο Μόχλος είναι κάτι το ξεχωριστό! Τα έθιμα που διατηρούνται μέχρι και τις μέρες μας διαφέρουν κατά πολύ από αυτά της υπόλοιπης Ελλάδας. Η δημιουργία της ¨φουνάρας¨ σωρός 2-3 μέτρων από θάμνους, τα λεγόμενα ¨κλαδιά¨, το ομοίωμα του Ιούδα στην κορυφή και το κάψιμό του το Μεγάλο Σάββατο με μπαλωθιές δίπλα στη θάλασσα και με τα βεγγαλικά να πέφτουν βροχή από τον ουρανό συνθέτουν ένα σκηνικό μαγικό, μοναδικό και ξεχωριστό σε όλη τη Κρήτη.
 • Κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου ο επισκέπτης του Μόχλου μπορεί να επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο του χωριού που βρίσκεται στο νησάκι μόλις 200 μέτρα από τη στεριά είτε κολυμπώντας είτε με τη...Θάλεια! Την παραδοσιακή βάρκα του Μόχλου για θαλάσσιες εξορμήσεις!  Φθάνοντας εκεί, τον καλωσορίζει το λευκό ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου και έπειτα το μεγαλείο του Μινωϊκού πολιτισμού απλώνεται μπροστά του. Παρατηρώντας τις ανασκαφές που δεκαετίες τώρα αρχαιολόγοι συντηρούν, το ταξίδι πίσω στο χρόνο είναι αναπόφευκτο.
 • Εν πλώ οι λάτρεις της θάλασσας μπορούν να ανακαλύψουν το νησάκι του Μόχλου και της Ψείρας, τις απότομες πλαγιές και τις σπηλιές του Κάστελλα κ τις ερημικές παραλίες της βόρειας πλευράς του νησιού! Ωστόσο, για τους λάτρεις της πεζοπορίας, τα μονοπάτια, τα φαράγγια και τα βουνά γύρω από την ευρύτερη περιοχή του Μόχλου είναι ιδανικά για εξορμήσεις καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για καινούριες προσφορές!

Δείτε πως θα φτάσετε στο Petra Nova Villas περισσότερα
Μόχλος, 720 57 Κρήτη, Ελλάδα. Τηλ./Φαξ: +30 28430 94080, Κινητό: +30 69 84 36 52 77, Email: info@petranovavillas.gr
M.H.TE. 1040K123K0363800